Thinsulate ™

Написано от Outlet 08/02/2017 0 Коментари Технологии,Adidas,

Thinsulate ™ е марка синтетична микрофибърна термо изолация използвана в производството на дрехи. Материалът се произвежда то компанията 3M  и е представен за първи път през 1979г. Влакната в изолацията Thinsulate ™ са около 15 микрона в диаметър ( µm ), кето е много по-тънко от влакното на полиестера, който се използва при производството на облекла. Thinsulate ™ е по-ефективен, защото влакната му са по-гъсто разположени, благодарение на по-малкия си размер. Thinsulate ™ се използва при изработката на маратонки Reebok Royal Complete LWT, спортни обувки и аксесоари.

Thinsulate

Както и повечето изолационни материали и този ограничава потока на топлина навън, като същевременно позволява на влагата да се изпарява. Изолационните свойства са важни за задържането на произведената от тялото топлина, докато освободената от тялото влага, най-често под формата на изпотяване, свободно се изпарява. При сравняване на топлоизолационните характеристика на Thinsulate ™ и гъши пух при еднаква дебелина на материала резултата е, че Thinsulate ™ е 1,5 пъти по-топъл.

Thinsulate

Характеристиките на Thinsulate ™ са толкова добри, че дори се използва в автомобилостроенето за изработката на сгъваемите покриви на автомобили кабрио.